Šole

Naslov: Aškerčeva cesta 1

1000 Ljubljana

Telefon: 01 241 16 62

E-pošta: lesarska@sclj.si

Šolski center Ljubljana, Srednja lesarska šola

Šola ponuja stoletno tradicijo, znanje, sodelovanje in vizijo prihodnosti. 

Les ima tradicijo in prihodnost. Izdelke iz lesa bodo izdelovali tisti, ki bodo to znali in bodo pripravljeni svoje znanje ves čas dopolnjevati in s tem konkurirali na tržišču.  

Na šoli se dijaki seznanijo s sodobnimi trendi v pohištveni industriji, z oblikovanjem in najsodobnejšimi materiali in novimi tehnologijami. Učitelji dijakom pomagajo pri razvoju ustvarjalnosti in kreativnosti, skupaj z njimi gradijo most dobre komunikacije in spoštljivih odnosov. 

Šola izvaja naslednje izobraževalne programe:

  • lesarski tehnik 
  • mizar 
  • lesarski tehnik PTI 
  • obdelovalec lesa 

Šola zagotavlja dobre izhodiščne pogoje za uresničitev poklicnih želja in ambicije. Lesarji načrtujejo in pripravljajo proizvodnjo tako v operativnem kot tehnološkem smislu, vodijo delo večjih skupin ljudi na različnih linijah za obdelavo in predelavo lesa, sodelujejo pri oblikovanju, konstruiranju in razvoju novih izdelkov, nadzorujejo kakovost dela, sodelujejo na vseh marketinških aktivnosti. V šoli pa pridobijo dovolj znanj s področja podjetništva, kar olajša ustanovitev in uspešno vodenje svojega lastnega podjetja. Možno je tudi nadaljevanje študija. 

Izobraževalne institucije
Sorodne šole: