16. 01. 2018
Novice

SloveniaSkills - državno kvalifikacijsko tekmovanje za udeležbo na EuroSkills.

26. in 27. januarja 2018 bo potekala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani Informativa − vseslovenski predinformativni dan, kot radi rečemo.

Letošnja Informativa bo še posebej pestra, saj bo v okviru le-te potekalo tudi tekmovanje SloveniaSkills − državno kvalifikacijsko tekmovanje za udeležbo Slovenije na tekmovanjih EuroSkills.

Na tekmovanju lahko sodelujejo mladi med 18. in 25. letom starosti; osnovni cilj tekmovanja, ki se odvija vsaki dve leti, pa je promocija poklicev in poklicnega izobraževanja. Poudarek je na uporabnih znanjih in tako so sestavljene tudi tekmovalne naloge. Tekmovanja EuroSkills se lahko udeleži le finalist državnega tekmovanja v poklicnih spretnostih SloveniaSkills, ki poteka le za tiste tekmovalne kategorije, ki se izvajajo na evropski (EuroSkills) ravni. 

Slovenija se udeležuje evropskih tekmovanj v poklicnih spretnostih EuroSkills že od leta 2008, ko je nastopila v informatiki. Na zadnjem EuroSkills tekmovanju v Gothenburgu na Švedskem je Slovenijo zastopalo 10 tekmovalcev v kar devetih poklicnih panogah: kamnoseštvu, pohištvenem mizarstvu, stavbnem mizarstvu, informatiki, cvetličarstvu, aranžerstvu, slikopleskarstvu, kuharstvu in strežbi. V kategoriji kamnoseštvo je Slovenija osvojila srebrno medaljo. V kategorijah informatika in stavbno mizarstvo pa so slovenski tekmovalci osvojili medalje za odličnost.

Poleg tekmovanja SloveniaSkills bo potekalo pestro dogajanje tudi na razstavnem prostoru Centra RS za poklicno izobraževanje, kjer boste lahko dobili vse ključne informacije o vaši nadaljnji poklicni poti.

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru projekta Promocija poklicnega izobraževanja v obdobju od 2016 do 2020.«