Poletna šola za dijake

Karierni centri Univerze v Ljubljani vabijo na poletno šolo za dijake »Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate«, ki bo potekala od 26. do 30. 8. 2019.

"Znanje je lajf"

Za promocijo poklicnega izobraževanja je Gospodarska zbornica Slovenije tik pred informativnimi dnevi na srednjih šolah objavila video spot »Znanje za lajf«.

Pripravite se na informativni dan

15. in 16. februarja bodo na srednjih šolah potekali informativni dnevi, namenjeni predstavitvi šol in izobraževalnih programov. Da boste pridobili čim več koristnih informacij, ki vam bodo pomagale pri končni odločitvi, že vnaprej razmislite o temah, ki vas najbolj zanimajo. Za lažji začetek smo vam pripravili nekaj idej.

11. INFORMATIVA

Največji vseslovenski sejem izobraževanja in poklicev Informativa bo 25. in 26. januarja 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani že enajstič na enem mestu predstavil celovito paleto izobraževanj – od srednješolskih vse do dodiplomskih in podiplomskih programov, številne poklice, informacije o štipendijah, ponujal pa bo tudi več kot 100 mest v okviru projekta Moja prva zaposlitev.

Pomembni datumi za vpis v SREDNJE ŠOLE 2019/2020

Da bo vpis v srednje šole čim manj stresen, smo vam pripravili pregled pomembnih datumov za vpis v srednje šole v šolskem letu 2019/2020, na podlagi Rokovnika za prijavo kandidatov in izvedbo vpisa v 1. letnik programov nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega izobraževanja ter gimnazij za šolsko leto 2019/2020.

NAGRADNA IGRA: Poklicni adventni koledar

Prihaja december in z njim veliko dobre volje, druženja in seveda obdarovanja. Prav zato smo se tudi mi odločili, da mesec december praznično obarvamo. Za vas smo pripravili nagradno igro, ki bo potekala od 1. pa vse do 24. decembra 2018 na našem Instagram in Facebook profilu.

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za šolsko mladino in starše

Podjetja po vsej Sloveniji, bodo 29.11. ob 16:30, odprla svoja vrata za mladino in starše, da jih obiščete in v realnem delovnem okolju spoznate različne poklicne možnosti.

Nagradni natečaj »Vem, kam grem.«

Ustvari čisto svoj zemljevid karierne poti in se poteguj za lepe nagrade!

Poklici danes za jutri

Delodajalci do konca leta 2018 napovedujejo največ zaposlitev med deficitarnimi poklici.

Dnevi slovenskih svetovalnih središč

V vseh svetovalnih središčih za izobraževanje odraslih – središčih ISIO bodo v času med 26. in 28. septembrom pripravili različne brezplačne dogodke, namenjene odraslim.

Strani