Pripravite se na informativni dan

14. in 15. februarja bodo na srednjih šolah potekali informativni dnevi, namenjeni predstavitvi šol in izobraževalnih programov. Da boste pridobili čim več koristnih informacij, ki vam bodo pomagale pri končni odločitvi, že vnaprej razmislite o temah, ki vas najbolj zanimajo. Za lažji začetek smo vam pripravili nekaj idej.

Več 120 podjetij odprlo svoja vrata

Podjetja je obiskalo preko 1800 udeležencev – šolske mladine in njihovih staršev, srednješolcev, študentov in iskalcev zaposlitve, ki si želijo novih izzivov.

Pomembni datumi za vpis v SREDNJE ŠOLE 2020/2021

Da bo vpis v srednje šole čim manj stresen, smo vam pripravili pregled pomembnih datumov za vpis v srednje šole v šolskem letu 2020/2021, na podlagi Rokovnika za prijavo kandidatov in izvedbo vpisa v 1. letnik programov nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega izobraževanja ter gimnazij za šolsko leto 2020/2021.

Rezultati nagradnega natečaja »Vem, kam grem.«

V okviru Zavodskega projekta NKT VKO smo tudi letos za osnovnošolce zadnje triade razpisali nagradni natečaj »Vem, kam grem«. Tokrat smo zanje zasnovali nalogo, ki jih je spodbudila k razmisleku o možnih nadaljnjih korakih izobraževanja in izbire poklica ter k ustvarjanju stripa, ki je moral predstavljati vizijo tega, kar bi radi počeli in dosegli v življenju.

Dan odprtih vrat

V četrtek, 28. novembra, bo več kot 100 podjetij po vsej Sloveniji odprlo svoja vrata za mladino, starše in vse, ki iščete nove izzive v svoji karieri.

Nagradni natečaj »Vem, kam grem.«

Zasnuj strip o svoji bodoči karieri in se poteguj za lepe nagrade!

Poletna šola za dijake

Karierni centri Univerze v Ljubljani vabijo na poletno šolo za dijake »Več kot 360 priložnosti, ki čakajo nate«, ki bo potekala od 26. do 30. 8. 2019.

"Znanje je lajf"

Za promocijo poklicnega izobraževanja je Gospodarska zbornica Slovenije tik pred informativnimi dnevi na srednjih šolah objavila video spot »Znanje za lajf«.

11. INFORMATIVA

Največji vseslovenski sejem izobraževanja in poklicev Informativa bo 25. in 26. januarja 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani že enajstič na enem mestu predstavil celovito paleto izobraževanj – od srednješolskih vse do dodiplomskih in podiplomskih programov, številne poklice, informacije o štipendijah, ponujal pa bo tudi več kot 100 mest v okviru projekta Moja prva zaposlitev.

NAGRADNA IGRA: Poklicni adventni koledar

Prihaja december in z njim veliko dobre volje, druženja in seveda obdarovanja. Prav zato smo se tudi mi odločili, da mesec december praznično obarvamo. Za vas smo pripravili nagradno igro, ki bo potekala od 1. pa vse do 24. decembra 2018 na našem Instagram in Facebook profilu.

Strani