Zavod sv. Stanislava, Škofijska klasična gimnazija

Zavod sv. Stanislava, Škofijska klasična gimnazija

Vertical Tabs

O šoli
Amor magister optimus.

Ali po slovensko: »Ljubezen je najboljša učiteljica.«

Naš šolski moto poskušamo kar najbolj udejanjati v življenju in delu na naši šoli. Prizadevamo si, da bi dijaki lahko do polnosti razvili vse svoje potenciale. Velik poudarek namenjamo medosebnim odnosom, gradnji razrednih skupnosti in seveda tudi akademski odličnosti. To pomeni, da so naši dijaki vsako leto med najuspešnejšimi na maturi in predvsem, da po končanih štirih letih obiskovanja Škofijske klasične gimnazije s seboj odnesejo kar nekaj prijateljstev in morda še več lepih spominov.

Ti spomini pa nastajajo tako pri pouku, kot morda še bolj pri številnih drugih dejavnostih, ki potekajo ob pouku. Med njimi so seveda najbolj zanimive ekskurzije, ki naše dijake čakajo v vsakem letniku, pa izmenjave, ko gre skorajda vsak dijak za kak teden sam ali v manjši skupini nekam v tujino. Poleg teh priložnosti pa je še mnogo možnosti za skupno ustvarjanje spominov – bodisi na krožkih, razrednih vikendih, dnevih dejavnosti, športnih, glasbenih ali preprosto družabnih dogodkih.

Na šoli svoje znanje in izkušnje ter prijateljstva in življenjska spoznanja pridobiva več kot 600 dijakov. Sama zgradba je stara dobrih 100 let, a je bila obnovljena in nudi vse sodobne možnosti za izvajanje pouka.

Toliko na kratko, za več informacij pa si lahko ogledate zavihek s predstavitvijo.

Kje smo: 

Naslov

Štula
23
1210
Ljubljana - Šentvid
T: 
01 582 22 00
F: 
01 512 10 65