Srednja zdravstvena šola Celje

Vertical Tabs

O šoli

Pri nas dijake izobražujemo v programih:

  • zdravstvena nega
  • bolničar-negovalec
  • kozmetični tehnik
  • zdravstvena nega (PTI).

Imamo novo, lepo urejeno in dobro opremljeno šolo. Učitelji se trudimo, da s sodobnimi pristopi k poučevanju zagotavljamo spodbudno okolje za učenje, kjer sta bivanje in delo v šoli prijetna, vzdušje pa ustvarjalno. Poleg pouka se na šoli odvijajo še pestre in zanimive interesne dejavnosti, tako lahko dijaki razvijajo svoje talente in si ustvarjajo pozitivno samopodobo.

Pri vzgojno-izobraževalnem delu sodelujemo z bolnišnicami, zdravstvenimi domovi, domovi upokojencev, kozmetičnimi hišami in saloni v celotni regiji in širše. Trudimo se, da bi se naši dijaki naučili prisluhniti sočloveku, bili kulturno in ekološko osveščeni in si pridobili kvalitetno znanje ter si tako ustvarili dobre temelje za nadaljnji študij ali postali odgovorni delavci na področju zdravstva, socialnega skrbstva in kozmetike.

Takole pa pravijo naši dijaki: »Mislim, da je naša šola ena najbolj modernih šol v Sloveniji. Šola ponuja tudi vrsto drugih aktivnosti: različne krožke, okrogle mize, športne dejavnosti, ekskurzije, mednarodne izmenjave… Prav tako pa imamo široke možnosti za nadaljnji študij.« Davor, nekdanji dijak »Smo tudi zdrava in eko šola. Skrbimo za okolje in zdravo življenje, zato imamo vsak dan na voljo brezplačna jabolka in koše za ločeno zbiranje odpadkov. Imamo novo šolo, v kateri se dobro počutimo, in potrpežljive profesorje.« Jerneja, ne Pridite in tudi sami doživite utrip naše šole! Veseli bomo vašega obiska!

Prometne posebnosti: 

Šola leži ob šolski poti. Do glavne železniške in avtobusne postaje je 15 minut hoje, v smer Savinjske in Šaleške doline pa sta železniško in avtobusno postajališče oddaljena le 5 minut hoje. Praktični pouk poteka v Splošni bolnišnici Celje, ki stoji v neposredni bližini šole, in v Domu ob Savinji, do koder je 10 minut peš.

Kje smo: 

Naslov

Ipavčeva ulica
10
3000
Celje
T: 
03 428 69 00
F: 
03 428 69 01