Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica

Vertical Tabs

O šoli

Zakaj v srednjo šolo Josipa Jurčiča v Ivančno Gorico?

Razlogov je več: ker smo šola prijaznih odnosov in širokega znanja, ker delamo v sozvočju z okoljem v katerem živimo, in ker smo uglašeni na potrebe posameznika. Smo šola brez varnostnika, šola sproščenih in veselih dijakov in razumevajočih profesorjev. Šola stoji ob robu gozda, poleg polj, na katerih v času podeljevanja zlatih maturitetnih spričeval zlatorumeno zori tudi žito. Obkrožena je z zelenjem in mirom, ki ga žlahtnita le ptičje petje in klepet mladine. Okolje je kot nalašč za razmišljanje in ustvarjanje. Imamo odlične prostorske možnosti za pouk, ki ga izvajamo dopoldan.

S športno dvorano, fitnesom in plesno delavnico, ki so dijakom dostopne tudi popoldne in med vikendom, omogočamo primerno sprostitev po napornem delovnem dnevu. Pohvalimo se lahko z odlično kuhinjo, ki nas vsakodnevno razvaja s toplo malico, po potrebi pa tudi z zajtrkom.

Razpisujemo 4 oddelke splošne gimnazije, v katerih vzgajamo za širino različnih poklicev. Ob tem razvijamo bogastvo osebnih potencialov v pestri izbiri izvenšolskih dejavnosti, od športa do plesa, od recitacijske do debatne skupine, moškega pevskega zbora, če ne omenjamo krožkov pri vseh predmetih... Program ekonomski tehnik z dvema paralelkama doživlja prenovo, še več, kar pravo renesanso v povezovanju teorije s prakso, v interdisciplinarnem pristopu k poučevanju predmetov in v široki paleti profesionalnih izzivov, ki jih ponujata praktični pouk in projektno delo. Ponujamo module, pri katerih vsak dijak lahko najde svojo smer ekonomskega zanimanja, od bančništva do zavarovalništva ipd. Dijaki naše šole se v programu ekonomski tehnik vključujejo tudi v mednarodna projekta Leonardo in Mladina, ki ju finančno podpirajo evropski skladi.

Trudimo se ohraniti tudi program prenovljenega poklicnega izobraževanja trgovec, kjer smo doslej pripeljali do poklica mnoge generacije oziroma jim omogočili v nadaljevalnem programu PTI doseči srednjo strokovno izobrazbo smeri ekonomski tehnik. Z znanjem tujih jezikov ter poznavanjem interaktivnega sveta se preko spleta povezujemo s šolami v tujini ter razvijamo sodelovanje v projektih Comenius in e-Twining. Vsako leto pripravljamo tako imenovani Pomladni dan, vzpodbujamo pa tudi k aktivnemu vključevanju v projekt Mladi raziskovalec. Ne spreglejte naših spletnih strani (www.ssjj.si), predvsem pa nas obiščite na informativnih dnevih v februarju!

Pričakujemo vas s prijaznostjo, prepričali vas bomo s kvaliteto!

Prometne posebnosti: 

Avtobusne linije iz vseh smeri se končajo in začenjajo poleg šole, železniška postaja Ivančna Gorica je od šole oddaljena 1 kilometer, ob šoli je dovolj parkirišč za učitelje, dijake in starše.

Kje smo: 

Naslov

Cesta 2. grupe odredov
3
1295
Ivančna Gorica
T: 
01 787 87 20
F: 
01 787 85 60