Šolski center Postojna, Srednja šola

Vertical Tabs

O šoli

Šolski center Postojna sestavljata dve organizacijski enoti:

  • Srednja šola,
  • Višja strokovna šola.

Zgodovina Šolskega centra Postojna sega v leto 1945, ko je dijakom svoja vrata prvič odprla Gimnazija Postojna. S pridobivanjem novih izobraževalnih programov se je šola selila na različne lokacije in večkrat zamenjala ime. Na sedanji lokaciji deluje od leta 1982. 

V okviru Srednje šole delujejo gimnazija, ekonomska in strojna šola ter dislocirani oddelki gimnazije in računalniške šole v Ilirski Bistrici.

Naši dijaki prihajajo iz širšega območja Notranjsko-kraške regije, iz občin Postojna, Ilirska Bistrica, Pivka, Cerknica, Loška dolina, Logatec, Sežana, Divača, Ajdovščina, Vipava in od drugod. Prevozi so prilagojeni urniku.

Dijakom nudimo paleto obšolskih dejavnosti, krožkov, projektov, šol v naravi, mednarodnih izmenjav in strokovnih ekskurzij. Vse našteto v povezavi s kvalitetnim izobraževanjem, prinaša vidne rezultate naših dijakov tako v nacionalnem kot v mednarodnem merilu.

Raznolikost izobraževalnih programov, krajev bivanja naših dijakov, obšolskih dejavnosti ... bogati naš vsakdan.

Dijakom nudimo splošno in strokovno znanje, širino duha in fleksibilnost, da bi v slovenskem in evropskem prostoru lažje našli svoje mesto.

Gradimo na dobrih medsebojnih odnosih, na zaupanju in spoštovanju. Smo šola s tradicijo, vpeta v okolje, varna in prijazna.

Prometne posebnosti: 

Šolski center Postojna se nahaja v neposredni bližini centra mesta, stoji poleg Zdravstvenega doma Postojna in je lepo viden že ob prihodu v mesto. Šola ima dobre prometne povezave tako z avtobusom kot z vlakom. Pred šolo je avtobosuno postajališče, glavna avtobusna postaja pa je oddaljena le nekaj korakov. Ob šolski športni dvorani so za obiskovalce na voljo tudi parkirna mesta.

Kje smo: 

Naslov

Cesta v Staro vas
2
6230
Postojna
T: 
081 601 650
081 601 651
F: 
05 726 21 46