Šolski center Nova Gorica, Elektrotehniška in računalniška šola

Vertical Tabs

O šoli
  • Izobražujemo na področjih elektrotehnike in računalništva, ki so temelj razvoja znanosti.
  • Mladim dajemo priložnost, da sodelujejo pri soustvarjanju prihodnosti.
  • Vedoželjnim in inovativnim omogočamo uresničitev načrtov ter uspešno kariero.
  • Usposabljamo zelo iskane in cenjene strokovnjake.
  • Tehniška in informacijska znanja so odlična podlaga za nadaljnji študij na  vseh drugih področjih.

Na naši šoli se dijaki lahko izobrazijo za poklic elektrikarja, računalnikarja, elektrotehnika ali tehnika računalništva. V laboratorijih imamo bogato in sodobno opremo. Dijaki imajo preko spleta dostop do elektronskih učnih gradiv. Zanje organiziramo strokovne ekskurzije in izmenjave z dijaki v tujini. Tesno sodelujemo z gospodarstvom, ki mu zagotavljamo prepotrebne kadre. Po končanem šolanju imajo tako dijaki možnosti za zaposlitev in široko odprte poti za  nadaljevanja izobraževanja na višjih šolah in fakultetah.

Si lahko predstavljamo življenje brez električne razsvetljave, hišnih aparatov, televizorja, računalnika? Težko. Danes nam je to že tako samoumevno, da se zavemo pomena električne energije šele, ko ta izpade in dobesedno tavamo v temi. Elektroenergetika je tista, ki poskrbi in zagotavlja električno energijo s čim manjšimi vplivi na okolje.

Elektronika je tista, ki nam danes olajša življenje in delo na prav vseh področjih. Avtomatizacija v industriji, diagnostika in terapija v medicini, relaksacija in zabava v prostem času, vsakodnevna hišna opravila, raziskovalno delo in še kaj omogoča prav elektronika. Pri vsem tem pa sama elektronika brez računalnika in informatike ne pomeni več mnogo. Računalniki in računalniške komponente elektroniko oživijo in ji dajejo neomejene možnosti uporabe. Informatika sega v vse pore družbe in je ključni faktor razvoja.

Z vstopom v našo šolo se za dijake pričenja nova pot spoznanj, odkritij in inovacij. Vendar naša šola ni le hiša učenosti, ki  dijaka napolni s strokovnimi znanji. Dati mu hoče tudi veselje do življenja, posejati njegovo šolsko pot s prijetnimi doživetji, ga odpreti za izkušnje in preizkušnje, mu pomagati pri razvoju lastne osebnosti.

Prometne posebnosti: 

Elektrotehniška in računalniška šola se nahaja v centru mesta, na Cankarjevi ulici 10, na vzhodni strani stadiona in nasproti bazena. Če pridete po avtocesti peljete skozi Šempeter proti Novi Gorici. Ko pridete skozi tunel na prvi rondo ga 3/4 (270 stopinj) obvozite in se usmerite v center mesta proti zahodu. Te smeri se držite do stadiona (od daleč boste opazili stebre z reflektorji). Tik pred stadionom zavijete desno in po cca.250 metrih ste pred vhodom na dvorišče šole. Do avtobusne postaje je manj kot pet minut hoje, do želežniške postaje pa okrog deset.

Naslov

Cankarjeva ulica
10
5000
Nova Gorica
T: 
05 330 87 00
05 330 87 04
F: 
05 330 87 20