Škofijska gimnazija Vipava

Škofijska gimnazija Vipava

Vertical Tabs

O šoli

Bistvo naše šole je strnjeno v geslu: »Z znanjem in s srcem učimo razmišljati, spodbujamo k delovanju.« S tem želimo poudariti, da si ne le prizadevamo za kvalitetno izobrazbo, ampak tudi za vzgojo mladih v bogate človeške osebnosti. Izhajamo iz krščanskih vrednost, ki jih skušamo uresničiti v naslednjih oblikah: spoštljivi medsebojni odnosi, medsebojna pomoč, solidarnost …

 

Škofijska gimnazija Vipava je zasebna katoliška gimnazija. Na šoli izvajamo program splošne gimnazije. Šolanje se zaključi z maturo, izbor maturitetnih predmetov pa dijakov omogoča visokošolski ali univerzitetni študij skoraj vseh smeri. Čeprav smo katoliška gimnazija, svoje vere nikomur ne vsiljujemo. Na našo šolo se lahko vpiše tudi, kdor ni krščen ali kdor pripada drugim verskim skupnostim.

Dijakom, ki se vpišejo na našo šolo, poleg kvalitetnega pouka nudimo sodelovanje na tekmovanjih iz znanja, raziskovalne naloge, pester nabor krožkov in obšolskih dejavnosti, izmenjave z drugimi šolami (tudi v tujini), zanimiv program ekskurzij (po Sloveniji in v tujini – Rim, Dunaj, Pariz). Na šoli zelo spodbujamo prostovoljsko delo, dijaki v okviru akcije »Postani moj prijatelj« obiskujejo otroke in mladostnike s posebnimi potrebami, kot prostovoljci pa se povezujejo tudi s starejšimi ljudmi ali nudijo učno pomoč osnovnošolcem. Nekaj naših dijakov se vsako leto med poletnimi počitnicami odpravi na delovni tabor v Bosno, kjer sodelujejo pri obnovi porušenih domov.

Dijaki so zelo aktivni tudi v okviru Dijaške skupnosti. Enkrat mesečno se predstavniki razredov srečujejo na sejah Dijaškega parlamenta, kjer obravnavajo pobude in ideje dijakov, vprašanja življenja in dela šole, dajejo predloge za izboljšave, se učijo argumentirano zastopati svoje interese in stališča in še kaj. Simbol Dijaške skupnosti lepo ponazarja povezanost in sodelovanje vseh dijakov na šoli.

Prometne posebnosti: 

Škofijske gimnazije Vipava ne morete zgrešiti. Nahajamo se v Vipavi, ob glavni cesti med Ajdovščino in Razdrtim.

Kje smo: 

Naslov

Goriška cesta
29
5271
Vipava
T: 
05 365 53 10