Gimnazija in srednja šola Kočevje

Vertical Tabs

O šoli

V Gimnaziji in srednji šoli Kočevje od septembra 2012 združujemo nekdanji Gimnazijo Kočevje in Srednjo šolo Kočevje.

Združena šola domuje v dveh obnovljenih stavbah:

  • gimnazija, ekonomski tehnik in strojni tehnik na Ljubljanski cesti 12,
  • programi oblikovalec kovin – orodjar, trgovec, ekonomski tehnik (PTI), obdelovalec lesa in mizar pa v Srednji šoli na lokaciji Trg Zbora odposlancev 22.  Stavba  je po nesrečnem požaru obnovljena od aprila 2014. Danes nam nudi poleg učilnic še izjemno lesarsko delavnico in kovinarsko delavnico za potrebe orodjarjev. 

Čutimo, da moramo v svojem okolju prispevati svoj delež k promociji lesa, njegove predelave in perspektivam izrabe lesne mase v naši regiji. Tako načrtujemovrsto promocijskih aktivnosti pod imenom FESTIVAL LESA,kjer želimo združevati razmisleke o bodoči izrabi in o oblikovanju lesa ter njegovem trženju. Želimo širiti misel LES JE NAŠE BOGASTVO.

Poslanstvo šole

Zaradi pestrosti programov tako po zahtevnosti kot po strokovni usmerjenosti zahteva naše poslanstvo od vseh zaposlenih največjo angažiranost za uspešnost vsakega posameznika. Pojem uspešnost razumemo kot osebno največji možennivo dosežkov na področju novega znanja, veščin, osebne rasti, razvoja lastnih talentov in socialnih veščin in nikakor ne na zadnjem mestu razvijanje pristnih medčloveških odnosov med dijaki in zaposlenimi.

Kje smo: 

Naslov

Ljubljanska cesta
12
1330
Kočevje
T: 
01 895 12 67 (gimnazija)
01 895 01 16 (gimnazija)
01 620 43 22 (gimnazija)
01 320 72 40 (srednja šola)