Gimnazija Ptuj

Vertical Tabs

O šoli

Gimnazija Ptuj ima jasno vizijo razvoja. Prizadevali si bomo za najvišje možne rezultate na izobraževalnem nivoju in hkrati ustvarjali pogoje, ki bodo našim dijakom zagotavljali vsestranski razvoj. Svojo prihodnost vidimo v nenehnem dvigovanju kakovosti izobraževalnih programov in posodabljanju procesa izobraževanja.

Temeljna naloga naše šole je zagotavljanje znanj, ki bodo našim maturantom omogočala enakopraven boj na ostrem slovenskem, evropskem in svetovnem konkurenčnem trgu. Globalno znanje, radovednost in odprtost za sodoben razvoj so imperativ naše družbe. Kdor bo želel sodelovati v modernih trendih razvoja, mora o znanju in predvsem o uporabi znanja razmišljati že danes. Informacijska tehnologija in telekomunikacije vse bolj vplivajo na naše ravnanje in razmišljanje, internet pa spreminja na?in dela, u?enja, zabave in življenja. Ponosni smo na novo gimnazijsko stavbo.

Za ptujske gimnazijce pa mora biti novo šolsko poslopje spodbuda in izziv, da v svetlih, sončnih prostorih brskajo po temnih hodnikih zgodovine, se sprehajajo po prostranem polju matematičnih formul in neznank, srkajo izpovedno moč slovenske in svetovne literature in napajajo svojo radovednost v spoznavanju naravoslovnih fenomenov. Staro in mlado, humanizem in moderna znanost združena v eni šoli. To je vredno doživeti!

Kje smo: 

Naslov

Volkmerjeva cesta
15
2250
Ptuj
T: 
02 748 28 10
F: 
02 748 28 28