Gimnazija Kranj

Vertical Tabs

O šoli

Lani smo praznovali 200 let in smo najstarejša šola na Gorenjskem. Pozicionirani smo v središču mesta, kar pomeni, da imaš vse pomembnejše stvari na dosegu "noge". Čez cesto tako najdeš študentski servis, prenovljeno knjižnico, pekarne, lokale in tudi avtobusna postaja je le par minut stran (ravno toliko, da se zbudiš do šole).

33 učilnic in 3 telovadnice uporablja skoraj 1000 dijakov in okoli 70 profesorjev. Slednji so ti vedno na voljo kadar (če) ti zaškriplje.

Ponujamo 7 različnih paketov (http://www.gimkr.si/vpis2/vpis/ - glej publikacija o vpisu) tako, da lahko vsak pride na svoj račun. Izbiraš lahko kar med 4 drugimi tujimi jeziki (nemščina, španščina, ruščina, francoščina). Tekom 4 let si z nami lahko ogledaš velik del Evrope (Italija, Nemčija, Anglija, Avstrija, Švica), zastopaš šolo na raznih tekmovanjih iz znanja, tekmuješ ali navijaš za ŠKL in izražaš svojo umetniško dušo z orkestrom Gimnazije Kranj ali v zboru. Tudi svojo dobrodelnost in sočutje lahko dobro pokoristiš s prostovoljnim humanitarnim delom.

Ker pa vemo, da prazna vreča sama ne stoji pokonci in da ne gre nič v glavo, če si lačen, imamo v šoli menzo, ki dnevno ponuja 5 menijev. V času malice (in pouka) lahko vso prtljago pospraviš v svojo omarico, da knjig iz učbeniškega sklada (s katerim "prišparaš" kar nekaj denarja) ne uničiš in jih tako drugo leto lahko nekdo mlajši zopet oguli.

Šola je opramljena z vsem kar potrebuješ, da nadpovprečno opraviš maturo in se tako brezskrbno vpišeš na fakulteto, ki jo želiš.

 

Kje smo: 

Naslov

Koroška cesta
13
4000
Kranj
T: 
04 238 14 00
F: 
04 201 22 55