Gimnazija Celje - Center

Vertical Tabs

O šoli

Gimnazija Celje - Center izvaja 3 izobraževalne programe. Poleg programa gimnazija izvajamo namreč tudi program predšolska vzgoja, v letošnjem letu že peto tudi program umetniška gimnazija - likovna smer.

Sedaj nas je 1139, 1062 dijakov in 85 profesorjev in strokovnih delavcev. Dijaki so razporejeni v 35 oddelkov, od tega je 8 oddelkov izobraževalnega programa predšolske vzgoje in 4 oddelki umetniške gimnazije - likovna smer.

Skupaj dosegamo visoke učne uspehe, na lanski maturi smo bili 100 % na programu umetniška gimnazija, v ostalih gimnazijskih razredih je bil uspeh 97 % in 100 % v programu predšolske vzgoje. Ker prihajajo na zavod zelo dobri devetošolci in ker so naši profesorji strokovnjaki in ljudje, ki znajo prisluhniti mladim, je uspeh težko drugačen. Tudi tradicijo imamo, saj bomo kmalu praznovali že 60-letnico izobraževanja in vzgajanja v naši šoli, eni najlepših secesijskih zgradb v Sloveniji. Pa seveda najsodobnejšo učno tehnologijo in moderne laboratorije za naravoslovne predmete.

Ponosni smo na lepo knjižnico, na veliko športno dvorano ter na čiste in svetle učilnice. Na hodnikih je zelenje, oblazinjeni sedeži in panoji, na stenah pa likovni izdelki in fotografije. Skrbimo tudi za okolico, zaradi česar nam je Turistična zveza Slovenije že nekajkrat podelila priznanje za najurejenejšo srednjo šolo v Sloveniji.

Športniki, plesalci, glasbeniki in raziskovalci imajo posebne statuse. Spodbujamo jih in se z njimi ponašamo.

Dijaki organizirajo jesenski, novoletni in pustni ples, maturantski pa je sploh vedno naj dogodek leta.

Trudimo se, da bi mladi spet lahko rekli, da so srednješolska leta najlepša!

Kje smo: 

Naslov

Kosovelova ulica 1
1
3000
Celje
T: 
03 428 57 00
F: 
03 428 57 25