Ekonomska in trgovska šola Brežice, Poklicna in strokovna šola

Vertical Tabs

O šoli

Srednja ekonomska in trgovska šola ima že dolgo tradicijo, saj je ena izmed prvih poslovnih šol v Sloveniji. Skozi njena vrata je stopilo mnogo ljudi, ki so se kasneje uspešno udejstvovali na mnogih področjih - od poslovnih, računalniških, jezikoslovnih, pa do športnih in celo glasbenih. Naše dijake opremimo ne le z znanji in teorijo, ampak tudi z veščinami in načinom razmišljanja, ki jim omogočajo samostojno reševanje problemov, samoiniciativnost ter disciplino. To pa so nujne sestavine za kasnejši uspešen študij in delo. 

V tesnem stiku z gospodarstveniki in prikazom snovi skozi realne probleme, s katerimi se srečujejo podjetja, jih pripravimo, da jih bodo delodajalci radi zaposlili ali pa si bodo upali odpreti celo lastno podjetje. Morda jih pot zanese tudi na tuje - bodisi v institucije Evropske unije ali drugam, kjer jim bo prišlo prav znanje tujih jezikov, ki jih poučujemo na šoli: angleščine, nemščine, italijanščine - preko krožka pa tudi španščine.

ETrŠ ponuja programe Ekonomski tehnik, Logistični tehnik in Trgovec. Neposredno po strokovni maturi ali pa z opravljanjem petega predmeta se dijaki lahko vpišejo na skoraj vse visokošolske zavode in fakultete - od ekonomskih in poslovnih, računalniške, pedagoške, filozofske, pa do pravne in zdravstvene.

V kolikor vas morda zanima še kaj, vas vljudno vabimo, da nas pokličete na 07 499 25 50 ali pa nam pišete na ss.trg-ekon-brezice@guest.arnes.si

 

Prometne posebnosti: 

Šola je prometno dobro umeščena, saj je veliko povezav tako z avtobusi kot tudi z vlakom. Avtobusna postaja je celo v neposredni bližini šole, dijakom z lastnim prevozom pa je na voljo tudi veliko parkirišče pred šolo.

Kje smo: 

Naslov

Bizeljska cesta 45
45
8250
Brežice
T: 
07 499 25 50
F: 
07 499 25 70