Biotehniška šola Rakičan

Vertical Tabs

O šoli

Srednja kmetijska šola Rakičan, ki je že skoraj 70 let vidno prisotna v slovenskem izobraževalnem prostoru, gotovo vzbuja marsikatero vprašanje in pomislek. Dovolite nam torej, da vas popeljemo po naši okolici in vam predstavimo to, kar ste že zdavnaj želeli izvedeti, pa vam ni uspelo.Na kmetijski šoli imamo odlične pogoje za delo.

Pouk in vaje organiziramo samo dopoldne, potekajo pa v osmih zgradbah z 20 specifičnimi učilnicami, v katerih najdete sodobno učno tehniko: video, prenosne računalnike in internet. Vmes lahko pokukate v zeleno predavalnico, multimedijsko učilnico, info-raziskovalni center in podjetniški center, učno kuhinjo ter mehanično delavnico. Verjemite, da boste imeli kaj videti!

Pedagoško delo je organizirano po sodobnih načelih z elementi večje motivacije in ustvarjalnosti dela. To pa pomeni, da vlagajo učitelji vedno večji napor v dosego učno-vzgojnih ciljev, kar je podlaga in garancija, da šola uspešno opravlja svoje poslanstvo v regiji. Vsa nova spoznanja pa sproti prenašamo v prakso.S pomočjo različnih projektov, ki jih izvajamo med šolskim letom (elementi ekološke predelave, turizem na kmetiji, vrtnarstvo in podjetniške vsebine) boste pridobili širša znanja, kar vam bodo omogočala uspešno nadaljevanje študija agronomije ali uveljavljanje v poklicu.

Če vas je izobraževanje pri nas zamikalo, pa vas skrbi, kako bo s prevozi, ker ste od nas preveč oddaljeni, naj vam tudi to ne dela preglavic. V okviru šole deluje namreč dijaški dom, v katerem dijaki bivajo med tednom, ob vikendih pa se vračajo domov. Pravijo, da je življenje v njem zelo zanimivo, tako da bi se morda splačalo pokukati tudi tja.

Na naši šoli je možno spoznati in se naučiti marsikaj. Torej, ne odlašajte! Vpišite se na eno najlepših srednjih šol v Sloveniji in izberite zanimiv poklic s poudarkom na študiju agronomije! Ne bo vam žal!

Kje smo: 

Naslov

Lendavska ulica
3
9000
Murska Sobota
T: 
02 530 37 50