Aljaž Žvokelj

Panoga: Slikopleskarstvo
Mentor: Klemen Žvokelj
Sodnik: Matjaž Majdič

VTISI S TEKMOVANJA EUROSKILLS 2018

Tri dni si po osem ur na dan preživel na tekmovališču. Iskrene čestitke za ves trud in pogum! Koliko časa si se pripravljal na tekmovanje in kako je ta čas potekal?

Po SloSkills-u sem se pripravljal približno pet mesecev. Najprej sem vadil na stari nalogi EuroSkills 2016. Konec maja pa sem dobil novo nalogo za Budimpešto in od takrat naprej sem vadil samo to. Navadno sem začel ob osmi uri in delal do treh ali štirih. Vmes sem imel čas za malico in kratko pavzo.

Je tekmovanje potekalo glede na tvoja pričakovanja / priprave na tekmovanje? Katere naloge so ti bile dodeljene?

Tekmovanje je potekalo približno tako, kot sem pričakoval, le da je bil pritisk mnogo večji. Naloge so bile: polaganje tapete, barvanje vrat v treh tonih, prosta naloga, skrita naloga in grb Budimpešte.

Kdaj si se odločil za slikopleskarstvo in zakaj?

Že v otroštvu, vedno sem si želel postati to kot moj oče.

Kaj loči povprečnega slikopleskarja od odličnega?

Mislim, da ga ločijo znanje, natančnost in organizacija pri delu.

Kateri trenutek s tekmovališča ti bo vedno ostal v spominu?

Najbolj mi je ostal v spominu zvonec, ki ga je prinesel sodnik iz Švice. Z njim so nam vsak dan zvonili za začetek tekmovanja, za odmor in zaključek naloge. Bilo je zanimivo. V spominu mi bo za vedno ostal tudi zaključek tekmovanje in do konca opravljena naloga, pa čeprav ne najbolje. Na koncu so me pričakali tekmovalci, ki so končali pred mano, starši, brat in sestra ter vsi naši delavci. Bilo je lepo.

Kdaj si izvedel za EuroSkills?

Lani januarja, ko smo se prijavili na SloSkills

Kaj pričakuješ, da ti bo izkušnja z EuroSkills prinesla v življenju?

Želim si,da bi imel možnost kdaj delati kje v tujini ali dobiti tam kakšno delo. Rad bi navezal kakšen stik z velikim in uspešnim pleskarjem iz tujine.